Zonneboiler Zuidzande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Zuidzande? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze tool tref je handige info m.b.t. een zonneboiler kopen in Zuidzande.

zonneboiler systeem installeren in 4525

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een alledaags gezin in Sluis stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €140 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Zuidzande vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Zuidzande! Dankzij onze tool ontdek je probleemloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Sluis. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Hieronder check je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Met name een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zuidzande. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Zuidzande komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3550, met montage. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt check je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €110 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€60
100 liter2€2.850 – €3.150€80
200 liter2€3.100 – €3.875€140
300 liter3€4.525 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-zuidzande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke andere systemen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Zuidzande (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recent verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €450 tot wel €1550. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zuidzande

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + S800), vermogen 2937 [KW], €1997 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BST), vermogen 1512 [KW], €1028 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-7,5m2), vermogen 3125 [KW], €2275 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Sluis mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeentesluis.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zuidzande aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zuidzande!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!