Zonneboiler Breskens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Breskens? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze website ontdek je bruikbare info aangaande een zonneboiler kopen in Breskens.

zonneboiler systeem installeren in 4510

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een alledaags huishouden in Sluis stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4510
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Breskens vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Breskens! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk je simpel en snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Sluis. Of check de website kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Breskens. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In april 2024 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Breskens komen gemiddeld uit tussen €2425 en €4150, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor een variatie aan situatiesde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €165 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.700€50
100 liter2€2.800 – €3.025€80
200 liter2€3.250 – €3.900€110
300 liter3€4.450 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-breskens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke andere systemen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Breskens (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot wel €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Breskens

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + KER800), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 LE-2), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-10m2), vermogen 3161 [KW], €2149 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Sluis mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.gemeentesluis.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Breskens aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Breskens!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!