Zonneboiler Kamperland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Kamperland? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je waardevolle raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Kamperland.

zonneboiler systeem installeren in 4493

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Noord-Beveland verbruikt 1260 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4493
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Kamperland vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Kamperland! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Noord-Beveland. Of surf naar Qbis.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop check jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kamperland. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Kamperland zitten gemiddeld tussen €2500 en €3400, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop bekijk je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een aantal voorbeelden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €115 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.550€70
100 liter2€2.750 – €3.200€80
200 liter2€3.125 – €3.850€135
300 liter3€4.600 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-kamperland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Kamperland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kamperland

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-1 + S200), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BST), vermogen 980 [KW], €666 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3381 [KW], €2299 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Noord-Beveland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.noord-beveland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Kamperland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kamperland!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!