Zonneboiler Kats

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Kats? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het product kent 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze website check jij praktische aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Kats.

zonneboiler systeem installeren in 4485

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Noord-Beveland verbruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4485
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Kats vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Kats! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Noord-Beveland. Of check de website kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installateurs in je omgeving. Hieronder vind je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kats. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Kats variëren tussen €2975 en €4250, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor een variatie aan mogelijkheden de kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €125 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.700€45
100 liter2€2.925 – €3.075€105
200 liter2€3.175 – €3.825€130
300 liter3€4.500 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-kats

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Kats (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €500 tot wel €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kats

 • Wolf (BSP W 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 500 LE-2), vermogen 2269 [KW], €1543 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1834 [KW], €1247 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Noord-Beveland een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.noord-beveland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kats aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kats!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!