Zonneboiler Kattendijke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Kattendijke? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind jij accurate details die helpen bij een zonneboiler kopen in Kattendijke.

zonneboiler systeem installeren in 4474

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een alledaags huishouden in Goes stookt 1190 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €150 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4474
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Kattendijke vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Kattendijke! Door gebruik te maken van onze website check je moeiteloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Goes. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit jullie streek. Hieronder check jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kattendijke. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Kattendijke zitten gemiddeld tussen €2600 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna check je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een aantal mogelijkheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €55 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€50
100 liter2€2.900 – €3.000€80
200 liter2€3.225 – €3.800€120
300 liter3€4.575 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-kattendijke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kattendijke (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot wel €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kattendijke

 • Econo (M26HPCPC-400-H1), vermogen 2070 [KW], €1408 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 800 CQP), vermogen 3654 [KW], €2485 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-3,2m2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Goes een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.goes.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Kattendijke aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kattendijke!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!