Zonneboiler s-Heer Hendrikskinderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in s-Heer Hendrikskinderen? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je uitgebreide info m.b.t. een zonneboiler kopen in s-Heer Hendrikskinderen.

zonneboiler systeem installeren in 4472

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een doorsnee gezin in Goes verbruikt 1190 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €60 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4472
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in s-Heer Hendrikskinderen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in s-Heer Hendrikskinderen! Aan de hand van deze website tref je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Goes. Of check de website kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs in de regio. In de volgende paragraaf ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. De installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in s-Heer Hendrikskinderen. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler s-Heer Hendrikskinderen variëren tussen €2475 en €3100, met montage. Het product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor verschillende voorbeeldsituaties de investering en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €170 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.700€70
100 liter2€2.825 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €3.800€140
300 liter3€4.450 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-s-heer-hendrikskinderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de omvang en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in s-Heer Hendrikskinderen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €475 tot €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in s-Heer Hendrikskinderen

 • AJM Zonne-energie (AJM 96-500), vermogen 3543 [KW], €2409 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 CQP), vermogen 2221 [KW], €1510 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-1,6m2), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Goes wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.goes.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte s-Heer Hendrikskinderen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in s-Heer Hendrikskinderen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!