Zonneboiler Borssele

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Borssele? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door deze website lees je actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Borssele.

zonneboiler systeem installeren in 4454

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een alledaags huishouden in Borsele stookt 1340 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4454
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Borssele vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Borssele! Door middel van deze website achterhaal je verrassend eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Borsele. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de regio. Hierna vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Borssele. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Borssele liggen tussen de €2950 en €4200, met monteren & installeren. De installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor meerdere mogelijkheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €165 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€65
100 liter2€2.900 – €3.125€105
200 liter2€3.225 – €3.925€145
300 liter3€4.400 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-borssele

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een complete offerte van een zonneboiler monteur in Borssele (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is in 2017 uitgebreid. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €900 tot wel €1125. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Borssele

 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 343-G), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 300-LE2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-3,2m²), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Borsele soms een extra tegemoetkoming. Zie www.borsele.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Borssele aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Borssele!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!