Zonneboiler Borsele

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Borsele? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via onze tool check je omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Borsele.

zonneboiler systeem installeren in 4451

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddelde woning in Borsele verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Borsele vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Borsele! Geholpen door onze tool bekijk je snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Borsele. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs in de buurt. Bijgaand bekijk jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Onder andere Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product voorziet in je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Borsele. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Borsele fluctueren tussen de €2900 en €3600, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. In het volgende kopje bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor een aantal gevallen de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €120 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€45
100 liter2€2.800 – €3.050€75
200 liter2€3.125 – €3.825€110
300 liter3€4.550 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-borsele

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke andere systemen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Borsele (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent verhoogd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot wel €1325. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Borsele

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SkR 500), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 100 BSH), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Borsele een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.borsele.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Borsele aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Borsele!

 • Een warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente