Zonneboiler Nisse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Nisse? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze pagina lees jij uitgebreide raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Nisse.

zonneboiler systeem installeren in 4443

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Borsele verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit houdt in een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4443
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Nisse vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Nisse! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Borsele. Of check de website Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nisse. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Nisse zitten gemiddeld tussen €2825 en €3900, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor een aantal voorbeeldsituaties de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €80 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€65
100 liter2€2.775 – €3.125€85
200 liter2€3.300 – €3.875€140
300 liter3€4.500 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-nisse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze info kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld aantal kamers en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nisse (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot wel €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nisse

 • Burg Spitzentechnologie (Pro1200 + 2xPro3000 BS140), vermogen 2996 [KW], €2037 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BST), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Solesta BV (Silverline 20V), vermogen 1066 [KW], €725 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Borsele mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.borsele.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nisse aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nisse!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!