Zonneboiler Oudelande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oudelande? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze website bekijk je uitgebreide informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Oudelande.

zonneboiler systeem installeren in 4436

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een gemiddeld gezin in Borsele verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4436
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Oudelande vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Oudelande! D.m.v. onze tool vind je probleemloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Borsele. Of check de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand lees je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oudelande. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Oudelande variëren tussen €2825 en €4500, inclusief installeren. Dit systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor verschillende voorbeelden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €160 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.150€75
200 liter2€3.200 – €3.975€125
300 liter3€4.525 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-oudelande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de omvang en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Oudelande (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot wel €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oudelande

 • Ritter Paradigma (2x STAR 19/49 + EXPRESSO 800), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 BSV), vermogen 3924 [KW], €2668 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/7,5A Combi), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Borsele soms een extra tegemoetkoming. Zie www.borsele.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oudelande aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oudelande!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!