Zonneboiler Baarland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Baarland? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website bekijk jij praktische informatie over een zonneboiler kopen in Baarland.

zonneboiler systeem installeren in 4435

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Borsele verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Oftewel, een forse besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4435
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Baarland vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Baarland! D.m.v. deze pagina check je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Borsele. Of bezoek kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf lees je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Je kunt denken aan VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Baarland. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er installaties met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Baarland komen gemiddeld uit tussen €2700 en €3300, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Hierna vind jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse voorbeeldsituaties de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €175 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€70
100 liter2€2.750 – €3.100€105
200 liter2€3.200 – €3.925€140
300 liter3€4.475 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-baarland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om te weten hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Baarland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot €1500. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Baarland

 • Hetzonneboilerhuis (set 35 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2130 [KW], €1448 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 PAWT), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.
 • HRsolar (HRS300/7,5), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Borsele wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.borsele.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Baarland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Baarland!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!