Zonneboiler s-Gravenpolder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in s-Gravenpolder? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze tool tref jij accurate aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in s-Gravenpolder.

zonneboiler systeem installeren in 4431

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €750.
 • Een doorsnee gezin in Borsele stookt 1340 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4431
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in s-Gravenpolder vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in s-Gravenpolder! Geholpen door onze website bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Borsele. Of benader kvinl.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in s-Gravenpolder. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler s-Gravenpolder variëren tussen €2825 en €4050, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje tref jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor diverse situatiesde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €175 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.675€70
100 liter2€2.825 – €3.075€95
200 liter2€3.125 – €3.925€120
300 liter3€4.550 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-s-gravenpolder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in s-Gravenpolder (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot wel €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in s-Gravenpolder

 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 457), vermogen 3099 [KW], €2107 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 BSV), vermogen 3407 [KW], €2317 subsidie.
 • HRsolar (HRS300/6,4), vermogen 2834 [KW], €1927 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Borsele een groene lening of kleine subsidie. Zie www.borsele.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte s-Gravenpolder aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in s-Gravenpolder!

 • De warmtepomp: genereert energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!