Zonneboiler Kruiningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Kruiningen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels deze website tref jij actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kruiningen.

zonneboiler systeem installeren in 4416

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een doorsnee gezin in Reimerswaal verbruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4416
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kruiningen vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Kruiningen! Dankzij deze pagina tref je moeiteloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Reimerswaal. Of bezoek kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit de buurt. Hieronder tref je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is geschikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kruiningen. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Kruiningen vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3000, inclusief installeren. Het product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt check jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor verscheide gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €180 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€70
100 liter2€2.875 – €3.175€85
200 liter2€3.250 – €3.825€135
300 liter3€4.525 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-kruiningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Middels het energieverbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de inhoud en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Kruiningen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is in 2017 verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot wel €1025. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kruiningen

 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 957), vermogen 2511 [KW], €1707 subsidie.
 • S-Power (DF60-600AD), vermogen 3527 [KW], €2398 subsidie.
 • HRsolar (HRS120/2,5), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Reimerswaal een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.reimerswaal.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kruiningen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kruiningen!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!