Zonneboiler Yerseke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Yerseke? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze website tref je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Yerseke.

zonneboiler systeem installeren in 4401

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Reimerswaal verbruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Concreet: een forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Yerseke vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Yerseke! Door middel van onze website tref je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Reimerswaal. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand lees je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de basis relevant voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Yerseke. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Yerseke fluctueren tussen de €2850 en €4500, met montage. Het systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €165 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.650€45
100 liter2€2.900 – €3.075€95
200 liter2€3.150 – €3.975€120
300 liter3€4.600 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-yerseke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan aantal kamers en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Yerseke (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle modellen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €775 tot wel €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Yerseke

 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 1026 [KW], €698 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-100T/TWL-KER2-1000L-B), vermogen 3885 [KW], €2642 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/3,2), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Reimerswaal een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.reimerswaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Yerseke aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Yerseke!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!