Zonneboiler Koudekerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Koudekerke? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. deze pagina tref je bruikbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Koudekerke.

zonneboiler systeem installeren in 4370

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Veere gebruikt 1410 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4370
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Koudekerke vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Koudekerke! Via zonneboilerrevolutie.nl tref je probleemloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Veere. Of check echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hieronder ontdek je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product regelt je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Koudekerke. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 zijn er oplossingen het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Koudekerke zitten gemiddeld tussen €2975 en €3500, met installatie. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor velerlei voorbeelden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €90 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€60
100 liter2€2.750 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €3.950€130
300 liter3€4.550 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-koudekerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Koudekerke (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €825 tot €1200. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Koudekerke

 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-KER2-500L-B), vermogen 2295 [KW], €1561 subsidie.
 • HRsolar (Hrs120L/1,6), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Veere soms een extra tegemoetkoming. Zie www.veere.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Koudekerke aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Koudekerke!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!