Zonneboiler Meliskerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Meliskerke? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl lees je handige aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Meliskerke.

zonneboiler systeem installeren in 4365

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Veere gebruikt 1410 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €150 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4365
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Meliskerke vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Meliskerke! Middels onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Veere. Of check de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven in de regio. Hierna achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product regelt het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bijzonder relevant voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Meliskerke. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Meliskerke zitten gemiddeld tussen €2775 en €3400, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. In het volgende kopje tref je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een aantal mogelijkheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €105 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€45
100 liter2€2.925 – €3.050€80
200 liter2€3.300 – €3.850€110
300 liter3€4.475 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-meliskerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Meliskerke (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot wel €1725. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Meliskerke

 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-SO-500L-C), vermogen 3453 [KW], €2348 subsidie.
 • Greenhill (Systeem B4-T), vermogen 2708 [KW], €1841 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Veere mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.veere.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Meliskerke aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Meliskerke!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!