Zonneboiler Domburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Domburg? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Domburg.

zonneboiler systeem installeren in 4357

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Veere verbruikt 1410 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4357
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Domburg vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Domburg! D.m.v. onze website achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Veere. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een schema met competente installateurs uit jullie streek. Bijgaand ontdek jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: het warme water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Domburg. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Domburg komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3850, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. In het volgende kopje check jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor verscheide mogelijkheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €130 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.600€40
100 liter2€2.925 – €3.200€100
200 liter2€3.250 – €3.850€115
300 liter3€4.600 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-domburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het helder naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Het betreft de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Domburg (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot wel €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Domburg

 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 1067 [KW], €726 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-40T/TWL-SO-300L-B), vermogen 2145 [KW], €1459 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-VW+TW-30HP), vermogen 1589 [KW], €1081 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Veere een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.veere.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Domburg aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Domburg!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!