Zonneboiler Serooskerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Serooskerke? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Middels deze pagina doorzoek jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Serooskerke.

zonneboiler systeem installeren in 4353

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4353
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Serooskerke vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Serooskerke! Dankzij onze tool vind je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit de buurt. Verderop check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product wordt gebruikt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Serooskerke. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In april 2024 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Serooskerke komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3350, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor een variatie aan situatiesde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€55
100 liter2€2.925 – €3.175€85
200 liter2€3.250 – €3.950€140
300 liter3€4.500 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-serooskerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Op basis van het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Serooskerke (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €525 tot €1625. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Serooskerke

 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-20T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1444 [KW], €982 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-160L-TW-18HP-15M), vermogen 1025 [KW], €697 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Schouwen-Duiveland een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.schouwen-duiveland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Serooskerke aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Serooskerke!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!