Zonneboiler Burgh-Haamstede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Burgh-Haamstede? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze website tref jij veelzijdige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Burgh-Haamstede.

zonneboiler systeem installeren in 4328

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • De subsidies lopen op tot €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit houdt in een forse besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4328
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Burgh-Haamstede vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Burgh-Haamstede! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of klik door naar kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in de regio. Onderstaand lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. De installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal aantrekkelijk voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Burgh-Haamstede. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Burgh-Haamstede vinden we terug ergens tussen de €2575 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt ontdek je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor meerdere scenario’sde kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €125 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€55
100 liter2€2.850 – €3.075€100
200 liter2€3.100 – €3.825€140
300 liter3€4.425 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-burgh-haamstede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de informatie toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Burgh-Haamstede (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot wel €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Burgh-Haamstede

 • Solvis (2x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 1710 [KW], €1163 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-80T/DJG-RVS-M-750L), vermogen 3703 [KW], €2518 subsidie.
 • HONE (HONE premium 250L 6-SP501), vermogen 3126 [KW], €2126 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Schouwen-Duiveland mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.schouwen-duiveland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Burgh-Haamstede aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Burgh-Haamstede!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!