Zonneboiler Kerkwerve

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Kerkwerve? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze website lees jij omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kerkwerve.

zonneboiler systeem installeren in 4321

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Schouwen-Duiveland gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4321
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Kerkwerve vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Kerkwerve! Aan de hand van deze pagina achterhaal je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie regelt heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kerkwerve. Een zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Kerkwerve schommelen tussen de €2600 en €3350, met montage. Dit product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website check jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een paar scenario’sde investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €55 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€60
100 liter2€2.925 – €3.000€105
200 liter2€3.100 – €3.975€115
300 liter3€4.400 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-kerkwerve

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kerkwerve (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €700 tot €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kerkwerve

 • ST-Energy (STZB 200-4200), vermogen 1369 [KW], €931 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/DJG-RVS-M-300L), vermogen 2158 [KW], €1467 subsidie.
 • Viessmann (VSK 200F), vermogen 1235 [KW], €840 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Schouwen-Duiveland mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.schouwen-duiveland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Kerkwerve aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Kerkwerve!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!