Zonneboiler Nieuwerkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Nieuwerkerk? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind jij handige informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuwerkerk.

zonneboiler systeem installeren in 4318

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Schouwen-Duiveland gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwerkerk vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Nieuwerkerk! Geholpen door deze pagina tref je zonder problemen een goede installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Schouwen-Duiveland. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven in je omgeving. Hierna achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Het product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwerkerk. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Nieuwerkerk vinden we terug ergens tussen de €2950 en €3600, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor een aantal situatiesde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€65
100 liter2€2.775 – €3.200€100
200 liter2€3.150 – €3.900€125
300 liter3€4.400 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-nieuwerkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie verdere info verzonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Nieuwerkerk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nieuwerkerk

 • ST-Energy (STZB 150-2800), vermogen 1024 [KW], €696 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1926 [KW], €1310 subsidie.
 • Green energy (San & CV 500 – 24), vermogen 1552 [KW], €1055 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Schouwen-Duiveland soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.schouwen-duiveland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwerkerk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nieuwerkerk!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!