Zonneboiler Dreischor

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Dreischor? Via een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze website lees je handige raadgeving over een zonneboiler kopen in Dreischor.

zonneboiler systeem installeren in 4315

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Schouwen-Duiveland gebruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4315
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Dreischor vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Dreischor! Dankzij deze pagina check je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Schouwen-Duiveland. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit de buurt. Verderop vind jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Dreischor. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Dreischor fluctueren tussen de €2725 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal omstandigheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €140 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.525€45
100 liter2€2.825 – €3.100€75
200 liter2€3.225 – €3.900€110
300 liter3€4.400 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-dreischor

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Door deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Dreischor (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1800. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Dreischor

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 2226 [KW], €1514 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-15T/DJG-RVS-M-150L), vermogen 1138 [KW], €774 subsidie.
 • Remeha (220 SHL Calora Tower 3C), vermogen 3744 [KW], €2546 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Schouwen-Duiveland soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.schouwen-duiveland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Dreischor aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Dreischor!

 • Een warmtepomp: wint energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!