Zonneboiler Zierikzee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Zierikzee? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website vind jij praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zierikzee.

zonneboiler systeem installeren in 4301

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4301
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Zierikzee vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Zierikzee! Dankzij deze pagina achterhaal je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Verderop vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Met name interessant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zierikzee. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Zierikzee zitten gemiddeld tussen €2750 en €3450, met montage. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor een aantal situatiesde kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€70
100 liter2€2.925 – €3.175€100
200 liter2€3.225 – €3.850€145
300 liter3€4.525 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-zierikzee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Zierikzee (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd jaren geleden verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €700 tot €1450. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zierikzee

 • TEC-Solar (TecSolar 36-200), vermogen 2873 [KW], €1954 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-SWP2-300L-B), vermogen 2138 [KW], €1454 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 90C-1S 1C), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Schouwen-Duiveland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.schouwen-duiveland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Zierikzee aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zierikzee!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!