Zonneboiler Almkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Almkerk? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je samengestelde raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Almkerk.

zonneboiler systeem installeren in 4286

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Woudrichem stookt 1550 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4286
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Almkerk vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Almkerk! Via deze pagina tref je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Woudrichem. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installateurs in je omgeving. In onderstaande box lees je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Almkerk. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Almkerk schommelen tussen de €2950 en €3550, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind jij voor meerdere situatiesde aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €145 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€65
100 liter2€2.925 – €3.200€80
200 liter2€3.175 – €3.950€120
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-almkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Almkerk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk verhoogd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Almkerk

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 3705 [KW], €2519 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/TWL-S-1000L-C), vermogen 3815 [KW], €2594 subsidie.
 • HONE (HONE plus 120L 1-SP501), vermogen 646 [KW], €439 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Woudrichem een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.woudrichem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Almkerk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Almkerk!

 • De warmtepomp: wint warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!