Zonneboiler Andel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Andel? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je accurate informatie over een zonneboiler kopen in Andel.

zonneboiler systeem installeren in 4281

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €700.
 • Een standaard woning in Woudrichem gebruikt 1550 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Andel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Andel! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Woudrichem. Of check Qbis.nl voor lijstjes met ervaren installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf vind jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Andel. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Andel schommelen tussen de €2625 en €3950, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Verderop check je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna check jij voor een paar mogelijkheden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €90 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€45
100 liter2€2.825 – €3.075€90
200 liter2€3.150 – €3.800€140
300 liter3€4.600 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-andel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze data kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Andel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €775 tot €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Andel

 • ZBPro (ZBPR 300-3-2108), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/TWL-S-500L-C), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • Remko (Stuttgart Solar 300L), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Woudrichem mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.woudrichem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Andel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Andel!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!