Zonneboiler Babyloniënbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Babyloniënbroek? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze website vind je uitgebreide gegevens over een zonneboiler kopen in Babyloniënbroek.

zonneboiler systeem installeren in 4269

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Aalburg stookt 1640 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4269
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Babyloniënbroek vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Babyloniënbroek! Met behulp van onze vergelijker tref je gemakkelijk een erkende installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Aalburg. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs uit de buurt. Bijgaand achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Babyloniënbroek. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Babyloniënbroek zitten gemiddeld tussen €2700 en €3750, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op onze website lees jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor enkele omstandigheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€45
100 liter2€2.925 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.825€130
300 liter3€4.500 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-babylonienbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Met deze statistieken kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de grootte en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Babyloniënbroek (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €875 tot wel €1525. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Babyloniënbroek

 • ZBPro (ZBPR 200-2-2108), vermogen 1605 [KW], €1091 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-S-400L-C), vermogen 2147 [KW], €1460 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (3 x F2 collector met WAS 280L), vermogen 3005 [KW], €2043 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Aalburg wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.aalburg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Babyloniënbroek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Babyloniënbroek!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!