Zonneboiler Drongelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Drongelen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze tool tref je praktische info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Drongelen.

zonneboiler systeem installeren in 4267

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een doorsnee gezin in Aalburg verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit betekent een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4267
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Drongelen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Drongelen! Dankzij deze website check je snel een goede installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Aalburg. Of bezoek kvinl.nl voor een schema met ervaren installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf bekijk je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en relevante keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. De installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder relevant voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Drongelen. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Drongelen variëren tussen €2650 en €4300, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor meerdere voorbeelden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €65 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.525€55
100 liter2€2.925 – €3.200€100
200 liter2€3.250 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-drongelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze data kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Drongelen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recent verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €400 tot wel €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Drongelen

 • ZBPro (HR 800 – 16), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-S-300L-B), vermogen 1935 [KW], €1316 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×30 heatpipes – C), vermogen 3391 [KW], €2306 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Aalburg een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.aalburg.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Drongelen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Drongelen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!