Zonneboiler Veen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Veen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Via deze website tref jij veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Veen.

zonneboiler systeem installeren in 4264

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een alledaags huishouden in Aalburg verbruikt 1640 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit betekent een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4264
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Veen vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Veen! Via deze pagina vind je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Aalburg. Of check Qbis.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de buurt. Hieronder achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is toepasbaar voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Veen. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Veen zitten gemiddeld tussen €2600 en €3850, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. In het volgende kopje check jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor een paar voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €105 per jaar (energieprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.675€60
100 liter2€2.775 – €3.000€100
200 liter2€3.125 – €3.975€115
300 liter3€4.600 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-veen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie de info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Veen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €775 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Veen

 • ZBPro (HR 200 – 8), vermogen 937 [KW], €637 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/TWL-S-150L-B), vermogen 1433 [KW], €974 subsidie.
 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 2×18 heatpipes – C), vermogen 2606 [KW], €1772 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Aalburg mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.aalburg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Veen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Veen!

 • De warmtepomp: genereert energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!