Zonneboiler Sleeuwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Sleeuwijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze website lees jij omvangrijke raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Sleeuwijk.

zonneboiler systeem installeren in 4254

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een doorsnee gezin in Werkendam verbruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4254
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Sleeuwijk vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Sleeuwijk! Door gebruik te maken van onze website check je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Werkendam. Of surf naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit jouw provincie. Verderop bekijk jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product regelt warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Sleeuwijk. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk hebben we nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Sleeuwijk schommelen tussen de €2825 en €4200, met installatie inclusief. Het product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje bekijk jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €130 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€50
100 liter2€2.750 – €3.150€100
200 liter2€3.200 – €3.800€140
300 liter3€4.550 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-sleeuwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze info kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft de omvang en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Sleeuwijk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €750 tot €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sleeuwijk

 • ZBPro (ZBPR 400-4-2510), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-TWS2 500A+), vermogen 2096 [KW], €1425 subsidie.
 • TechniQ-Energy (200 liter voor tapwater met 1×24 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1581 [KW], €1075 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Werkendam mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.werkendam.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Sleeuwijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Sleeuwijk!

 • Warmtepomp: wint energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!