Zonneboiler Werkendam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Werkendam? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl check jij praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Werkendam.

zonneboiler systeem installeren in 4251

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een alledaags gezin in Werkendam verbruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4251
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Werkendam vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Werkendam! Dankzij onze vergelijker check je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Werkendam. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in de buurt. Hieronder ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Werkendam. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Werkendam liggen tussen de €2600 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. In het volgende kopje check jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor meerdere voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €55 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€45
100 liter2€2.850 – €3.000€80
200 liter2€3.225 – €3.875€145
300 liter3€4.600 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-werkendam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Werkendam (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Werkendam

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 40T/S400L-1), vermogen 1625 [KW], €1105 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (160-TW-24), vermogen 1132 [KW], €770 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 4-24 HPC), vermogen 3804 [KW], €2587 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVObiedt de gemeente Werkendam een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.werkendam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Werkendam aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Werkendam!

 • Warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente