Zonneboiler Hank

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hank? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze website lees je uitgebreide adviezen over een zonneboiler kopen in Hank.

zonneboiler systeem installeren in 4273

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Werkendam gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4273
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Hank vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Hank! D.m.v. onze vergelijker vind je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Werkendam. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Verderop lees je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificering. Denk aan Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Dit product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hank. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hank liggen tussen de €2775 en €3600, inclusief installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op onze website bekijk jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verschillende mogelijkheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €125 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.875 – €3.150€80
200 liter2€3.100 – €4.000€125
300 liter3€4.500 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-hank

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je ontvangt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hank (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle installaties die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hank

 • ZBPro (ZBPR 300-2-2510), vermogen 1785 [KW], €1214 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-S-500L-C), vermogen 2278 [KW], €1549 subsidie.
 • HRsolar (Nero 6 / Inv 400), vermogen 2541 [KW], €1728 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Werkendam mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.werkendam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hank aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hank!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!