Zonneboiler Meeuwen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Meeuwen? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze vergelijker check je accurate raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Meeuwen.

zonneboiler systeem installeren in 4268

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een alledaags huishouden in Aalburg verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4268
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Meeuwen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Meeuwen! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Aalburg. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box lees jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en certificering. Denk aan KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Meeuwen. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er structuren met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Meeuwen variëren tussen €2825 en €3950, inclusief installeren. De installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna check je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor velerlei scenario’sde investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€55
100 liter2€2.900 – €3.150€75
200 liter2€3.250 – €4.000€115
300 liter3€4.500 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-meeuwen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Meeuwen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €900 tot €1550. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Meeuwen

 • ZBPro (HR 1000 – 16 – 3), vermogen 3487 [KW], €2371 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-S-300L-B), vermogen 2144 [KW], €1458 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter hygiëne voor verwarming en tapwater met 2×30 heat), vermogen 3384 [KW], €2301 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Aalburg soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.aalburg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Meeuwen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Meeuwen!

 • Een warmtepomp: haalt energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!