Zonneboiler Wijk en Aalburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Wijk en Aalburg? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Middels onze vergelijker lees je bruikbare info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wijk en Aalburg.

zonneboiler systeem installeren in 4261

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een alledaags gezin in Aalburg verbruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4261
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Wijk en Aalburg vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Wijk en Aalburg! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je snel een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Aalburg. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wijk en Aalburg. Deze installatie is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Wijk en Aalburg fluctueren tussen de €2500 en €3550, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder tref je voor een variatie aan voorbeelden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €115 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€40
100 liter2€2.750 – €3.025€75
200 liter2€3.175 – €3.900€140
300 liter3€4.400 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-wijk-en-aalburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Wijk en Aalburg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1750. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Wijk en Aalburg

 • ZBPro (ZBPR 500-5-2108), vermogen 3136 [KW], €2132 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-15T/TWL-S-150L-B), vermogen 1123 [KW], €764 subsidie.
 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 1×30 heatpipes – C), vermogen 1882 [KW], €1280 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Aalburg mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.aalburg.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wijk en Aalburg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wijk en Aalburg!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!