Zonneboiler Kedichem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Kedichem? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze vergelijker vind jij omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kedichem.

zonneboiler systeem installeren in 4247

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Leerdam verbruikt 1230 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4247
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in Kedichem vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Kedichem! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Leerdam. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met competente installateurs uit de gemeente. In onderstaande box ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificering. Onder andere VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kedichem. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Kedichem vinden we terug ergens tussen de €2425 en €4350, inclusief plaatsing. De installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op deze pagina bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€60
100 liter2€2.900 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.975€140
300 liter3€4.600 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-kedichem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Kedichem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €900 tot wel €1025. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kedichem

 • ZBPro (ZBPR 400-4-2108), vermogen 3085 [KW], €2098 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 1500A+), vermogen 3653 [KW], €2484 subsidie.
 • TechniQ-Energy (160 liter voor tapwater met 1×18 heatpipes – Comfortlijn -), vermogen 1265 [KW], €860 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Leerdam wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.leerdam.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Kedichem aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kedichem!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!