Zonneboiler Nieuwland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Nieuwland? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via deze website lees jij veelzijdige adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nieuwland.

zonneboiler systeem installeren in 4245

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Zederik stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwland vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Nieuwland! D.m.v. onze vergelijker tref je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Zederik. Of check echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nieuwland. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nieuwland zitten gemiddeld tussen €2825 en €3150, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei gevallen de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €130 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€55
100 liter2€2.825 – €3.050€100
200 liter2€3.175 – €3.825€120
300 liter3€4.450 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-nieuwland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuwland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwland

 • ZBPro (ZBPR 300-3-2510), vermogen 2896 [KW], €1969 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 1000A+), vermogen 3444 [KW], €2342 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L), vermogen 3633 [KW], €2470 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Zederik een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.zederik.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nieuwland aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuwland!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!