Zonneboiler Arkel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Arkel? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van de zonneboiler-vergelijker lees je bruikbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Arkel.

zonneboiler systeem installeren in 4241

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Giessenlanden verbruikt 1550 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Arkel vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Arkel! Middels deze website bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Giessenlanden. Of check de website echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en certificering. Onder andere VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Arkel. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Arkel vinden we terug ergens tussen de €2600 en €3550, met monteren & installeren. Dit product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna check jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor diverse voorbeelden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €80 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€45
100 liter2€2.875 – €3.075€75
200 liter2€3.100 – €3.925€115
300 liter3€4.400 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-arkel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze data kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Arkel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Arkel

 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 500/3), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP1 800A+), vermogen 3412 [KW], €2320 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Giessenlanden mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.giessenlanden.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Arkel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Arkel!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!