Zonneboiler Noordeloos

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Noordeloos? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gekenmerkt door twee delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl tref je accurate adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Noordeloos.

zonneboiler systeem installeren in 4225

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Giessenlanden verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €90 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4225
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Noordeloos vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Noordeloos! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Giessenlanden. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie regelt warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk relevant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Noordeloos. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Noordeloos vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3750, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop ontdek jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een paar omstandigheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €180 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€65
100 liter2€2.925 – €3.050€90
200 liter2€3.225 – €3.900€125
300 liter3€4.550 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-noordeloos

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Noordeloos (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €900 tot wel €1175. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordeloos

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.400), vermogen 3088 [KW], €2100 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 1500A+), vermogen 3451 [KW], €2347 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 20 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 1983 [KW], €1348 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Giessenlanden een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.giessenlanden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Noordeloos aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Noordeloos!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!