Zonneboiler Schelluinen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Schelluinen? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek jij veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Schelluinen.

zonneboiler systeem installeren in 4209

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een doorsnee gezin in Giessenlanden stookt 1550 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4209
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Schelluinen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Schelluinen! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Giessenlanden. Of probeer echteinstallateur.nl voor informatie over ervaren installateurs in je omgeving. Verderop lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie regelt warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schelluinen. Deze installatie is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Schelluinen komen gemiddeld uit tussen €2425 en €4300, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna bekijk je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor verscheide mogelijkheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €75 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.900 – €3.100€80
200 liter2€3.200 – €4.000€140
300 liter3€4.550 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-schelluinen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de specificaties verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Schelluinen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle installaties die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €725 tot €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schelluinen

 • Econo (M18HPCPC-300-eco), vermogen 1732 [KW], €1178 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 4m²-HSP1 300A+), vermogen 1932 [KW], €1314 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 2936 [KW], €1996 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Giessenlanden soms een extra tegemoetkoming. Check www.giessenlanden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Schelluinen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Schelluinen!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!