Zonneboiler Meerkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Meerkerk? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina tref jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Meerkerk.

zonneboiler systeem installeren in 4231

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een standaard woning in Zederik verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4231
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Meerkerk vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Meerkerk! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Zederik. Of klik door naar de website Qbis.nl voor informatie over competente installateurs in je omgeving. In onderstaande box tref je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om reviews en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Meerkerk. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop hebben we nog een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Meerkerk komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3650, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Verderop tref jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees je voor een paar omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €85 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€60
100 liter2€2.750 – €3.000€105
200 liter2€3.150 – €3.925€130
300 liter3€4.575 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-meerkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Meerkerk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €925 tot €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Meerkerk

 • Stiebel Eltron (Zonneset Basic 150/1), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 800A+), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L), vermogen 3256 [KW], €2214 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Zederik mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.zederik.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Meerkerk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Meerkerk!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!