Zonneboiler Ameide

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ameide? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website vind je samengestelde adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ameide.

zonneboiler systeem installeren in 4233

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een standaard woning in Zederik verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4233
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Ameide vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Ameide! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Zederik. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met erkende installateurs in de buurt. Onderstaand lees je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). De installatie behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toepasbaar op bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ameide. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Ameide liggen tussen de €2500 en €3700, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl check je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €155 per jaar (energieprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€70
100 liter2€2.800 – €3.175€90
200 liter2€3.225 – €3.950€120
300 liter3€4.450 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-ameide

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Ameide (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €975 tot wel €1675. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ameide

 • Stiebel Eltron (Zonneset Basic 300/2), vermogen 1444 [KW], €982 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 1000A+), vermogen 3324 [KW], €2260 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 1000L), vermogen 3268 [KW], €2222 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Zederik soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.zederik.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ameide aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ameide!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!