Zonneboiler Eethen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Eethen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij veelzijdige gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Eethen.

zonneboiler systeem installeren in 4266

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Aalburg gebruikt 1640 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4266
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Eethen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Eethen! D.m.v. onze vergelijker ontdek je zonder problemen een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Aalburg. Of probeer de website Qbis.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit de gemeente. Hierna check jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. VCA, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eethen. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Eethen variëren tussen €2725 en €3000, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Hierna tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor diverse omstandigheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €105 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€65
100 liter2€2.950 – €3.200€105
200 liter2€3.250 – €3.950€145
300 liter3€4.575 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-eethen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Eethen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €525 tot €1475. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eethen

 • ZBPro (HR 500 – 16), vermogen 3105 [KW], €2111 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-S-200L-B), vermogen 1904 [KW], €1295 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3113 [KW], €2117 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Aalburg mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.aalburg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Eethen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Eethen!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!