Zonneboiler Dussen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Dussen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze pagina lees je accurate aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Dussen.

zonneboiler systeem installeren in 4271

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Werkendam gebruikt 1480 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4271
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Dussen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Dussen! D.m.v. onze vergelijker ontdek je eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Werkendam. Of bezoek Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installateurs uit de buurt. Bijgaand ontdek je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Met name een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Dussen. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Dussen zitten gemiddeld tussen €2425 en €3100, met montage. De installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op onze website bekijk jij meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor verscheide voorbeeldsituaties de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €155 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€55
100 liter2€2.875 – €3.100€100
200 liter2€3.225 – €3.925€130
300 liter3€4.450 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-dussen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Er volgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Dussen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €875 tot €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Dussen

 • ZBPro (ZBPR 200-2-2510), vermogen 1726 [KW], €1174 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-S-400L-C), vermogen 2266 [KW], €1541 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-500-H1), vermogen 3534 [KW], €2403 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Werkendam mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.werkendam.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Dussen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Dussen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!