Zonneboiler Rijswijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Rijswijk? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij actuele toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Rijswijk.

zonneboiler systeem installeren in 4284

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Woudrichem stookt 1550 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4284
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Rijswijk vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Rijswijk! Met behulp van onze website tref je snel een professionele installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Woudrichem. Of bezoek de website kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hieronder bekijk je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Rijswijk. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Rijswijk komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3500, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €95 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.575€65
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.275 – €3.850€145
300 liter3€4.475 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-rijswijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Door het energieverbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Rijswijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd jaren geleden verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €775 tot €1000. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Rijswijk

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3603 [KW], €2450 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/TWL-S-800L-C), vermogen 3810 [KW], €2591 subsidie.
 • Remko (Frankfurt Solar 1000L), vermogen 3349 [KW], €2277 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Woudrichem mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.woudrichem.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Rijswijk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Rijswijk!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!