Zonneboiler Giessen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Giessen? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze tool check jij waardevolle aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Giessen.

zonneboiler systeem installeren in 4283

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Woudrichem verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4283
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Giessen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Giessen! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker check je simpel en snel een geschikte installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Woudrichem. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit de buurt. Hieronder bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal aantrekkelijk voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Giessen. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In juni 2024 zijn er constructies met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Giessen vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3750, met monteren & installeren. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website tref je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €80 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.100€85
200 liter2€3.125 – €4.000€125
300 liter3€4.400 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-giessen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de grootte en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Giessen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot wel €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Giessen

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1500 okoline-profi), vermogen 3592 [KW], €2443 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-80T/TWL-S-800L-C), vermogen 3723 [KW], €2532 subsidie.
 • Remko (Frankfurt Solar 800L), vermogen 3315 [KW], €2254 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Woudrichem mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.woudrichem.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Giessen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Giessen!

 • De warmtepomp: genereert energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!