Zonneboiler Schouwen-Duiveland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Schouwen-Duiveland? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze website lees je handige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Schouwen-Duiveland.

zonneboiler systeem installeren in 4316

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €120 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Schouwen-Duiveland vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Schouwen-Duiveland! Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box check je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor je watervoorziening en een warme woning. Het systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker relevant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. dalende prijzen, hoge subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Schouwen-Duiveland. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Schouwen-Duiveland komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3250, met montage. Dit duurzame product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op deze pagina lees jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een paar scenario’sde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €120 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.875 – €3.150€80
200 liter2€3.100 – €3.975€115
300 liter3€4.400 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-schouwen-duiveland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de inhoud en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Schouwen-Duiveland (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle producten die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1025. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Schouwen-Duiveland

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 3x SCE202-M), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 BSV), vermogen 2694 [KW], €1832 subsidie.
 • ZonZoektVloer (ZonZoektVloer003), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Schouwen-Duiveland een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.schouwen-duiveland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Schouwen-Duiveland aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Schouwen-Duiveland!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente