Zonneboiler Bruinisse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Bruinisse? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product kent twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website lees jij accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Bruinisse.

zonneboiler systeem installeren in 4311

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een standaard woning in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €55 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4311
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Bruinisse vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Bruinisse! Aan de hand van deze website ontdek je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Schouwen-Duiveland. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installateurs uit jouw provincie. Onderstaand tref je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificering. Bekijk eens Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Het systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de basis een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bruinisse. De (zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Bruinisse fluctueren tussen de €2650 en €4500, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor meerdere voorbeelden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €145 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€50
100 liter2€2.900 – €3.100€105
200 liter2€3.200 – €3.875€120
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-bruinisse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U krijgt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Bruinisse (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot €1900. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bruinisse

 • TEC-Solar (TecSolar 66-500), vermogen 3608 [KW], €2453 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/TWL-SWP2-500L-C), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.
 • Remeha (220 SHL Calora Tower 2C), vermogen 1848 [KW], €1257 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Schouwen-Duiveland mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.schouwen-duiveland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Bruinisse aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bruinisse!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!