Zonneboiler Sirjansland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Sirjansland? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je actuele toelichtingen over een zonneboiler kopen in Sirjansland.

zonneboiler systeem installeren in 4308

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een gemiddeld gezin in Schouwen-Duiveland verbruikt 1220 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4308
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Sirjansland vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Sirjansland! Door middel van onze tool vind je gemakkelijk een erkende installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of check de website Qbis.nl voor informatie over goede installateurs in je omgeving. Bijgaand vind jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Sirjansland. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Sirjansland vinden we terug ergens tussen de €2675 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op deze pagina check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide voorbeelden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €75 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.625€50
100 liter2€2.825 – €3.100€105
200 liter2€3.250 – €4.000€135
300 liter3€4.525 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-sirjansland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Sirjansland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €675 tot wel €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sirjansland

 • TEC-Solar (TecSolar 66-400), vermogen 358 [KW], €2434 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-SWP2-500L-C), vermogen 2273 [KW], €1546 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 300SE-2S 3C), vermogen 3135 [KW], €2132 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Schouwen-Duiveland mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.schouwen-duiveland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Sirjansland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sirjansland!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!