Zonneboiler Ouwerkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Ouwerkerk? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product kent 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze pagina doorzoek jij veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ouwerkerk.

zonneboiler systeem installeren in 4305

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Schouwen-Duiveland stookt 1220 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4305
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Ouwerkerk vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Ouwerkerk! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Schouwen-Duiveland. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Verderop achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is geschikt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Ouwerkerk. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Ouwerkerk variëren tussen €2450 en €3850, met installatie inclusief. De installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt tref je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €110 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.250 – €3.850€140
300 liter3€4.575 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-ouwerkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het helder naar wie de info aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Jij ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Ouwerkerk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot wel €1900. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ouwerkerk

 • TEC-Solar (TecSolar 48-300), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-SWP2-400L-C), vermogen 2142 [KW], €1457 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 2C), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Schouwen-Duiveland een groene lening of kleine subsidie. Zie www.schouwen-duiveland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ouwerkerk aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ouwerkerk!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!