Zonneboiler Waardhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Waardhuizen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat uit 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Middels onze vergelijker vind je bruikbare gegevens over een zonneboiler kopen in Waardhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 4287

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Woudrichem gebruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4287
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Waardhuizen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Waardhuizen! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Woudrichem. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met professionele installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie springt de CV-brander bij. Voornamelijk interessant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Waardhuizen. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Waardhuizen komen gemiddeld uit tussen €2875 en €3350, met montage. Het product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een paar voorbeelden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €70 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€50
100 liter2€2.850 – €3.025€90
200 liter2€3.100 – €3.925€135
300 liter3€4.425 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-waardhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Door het verbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Waardhuizen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €400 tot €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Waardhuizen

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.1000 okolne-profi), vermogen 3752 [KW], €2551 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-100T/TWL-S-1000L-C), vermogen 3877 [KW], €2636 subsidie.
 • HONE (HONE plus 120L 1-SP501), vermogen 646 [KW], €439 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Woudrichem een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.woudrichem.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Waardhuizen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Waardhuizen!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!