Zonneboiler Uitwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Uitwijk? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Uitwijk.

zonneboiler systeem installeren in 4288

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een alledaags huishouden in Woudrichem verbruikt 1550 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4288
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Uitwijk vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Uitwijk! Via de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Woudrichem. Of check de website Qbis.nl waar je een database treft met competente installateurs in de regio. Hieronder lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Uitwijk. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder hebben we nog een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juni 2024 zijn er systemen met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Uitwijk fluctueren tussen de €2525 en €3050, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een paar gevallen de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.550€45
100 liter2€2.875 – €3.125€75
200 liter2€3.225 – €3.875€130
300 liter3€4.425 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-uitwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het verbruik kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Uitwijk (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €700 tot wel €1125. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Uitwijk

 • TEC-Solar (TecSolar 24- 250), vermogen 1945 [KW], €1323 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-SWP2-300L-B), vermogen 1928 [KW], €1311 subsidie.
 • HONE (HONE plus 150L 2-SP501), vermogen 1163 [KW], €791 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Woudrichem mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.woudrichem.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Uitwijk aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Uitwijk!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!